SDU
0

Optužbe protiv načelnika sarajevske Općine centar

FENA
Sejfudin Tokić, nosilac liste za Općinsko vijeće Centar i predsjednik SDU 2002 BiH - Stranka socijalne pravde optužio je danas načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića i njegov kabinet da na zahtjev Općinskog vijeća nisu prezentirali spisak pokretne i nepokretne imovine koja je u vlasništvu ove općine.

Kako se u saopćenju ove stranke navodi, radi se o nekoliko hiljada stanova u Sarajevu i drugim gradovima BiH te zemljištu i stanovima u Hrvatskoj, Srbiji i drugim susjednim državama.

Stranka smatra "da nespremnost načelnika Općine Centar da Općinskom vijeću prezentira pregled cjelokupne imovine vrijedne nekoliko milijardi KM te podatke o tome ko i po kojem pravnom osnovu koristi navedenu imovinu pokazuje visoki stepen aljkavosti, pa i elemente nezakonitosti rada načelnika i njegovih službi".

SDU 2002 BiH - Stranka socijalne pravde traži hitnu dostavu navedene dokumentacije, u protivnom, bit ćemo prinuđeni zaštitu zakonitosti državne imovine zatražiti od nadležnih pravosudnih institucija, stoji u saopćenju.