Prijedor
0

Opština dala 300.000 KM za put u Donjoj Bistrici

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić otvorio je oko dva kilometra asfaltnog puta u tri zaseoka Donje Bistrice, u koji je opština uložila oko 300.000 KM.

Ovim putem, koji je sinoć otvoren, za oko 50 domaćinstava zaselaka Radulji, Mamići i Gigići sada su znatno bliži i Prijedor i Banjaluka.

"Na ovaj način željeli smo omogućiti ljudima dobre uslove na selu, da zbog puteva i infrastrukture ne dolaze u grad nego da ostaju na svojim imanjima, gdje je u današnje vrijeme daleko lakše obezbijediti egzistenciju nego u gradovima", rekao je Pavić.

On je naglasio da se ovakav pristup opštine selu pokazao kao izuzetno uspješan i da su prijedorska sela postala veoma povoljne sredine za život.

"U selima gdje smo uradili kompletnu infrastrukturu broj djece koja polaze u školu je veći nego u drugim selima. Puteve pravimo da bi ljudi ostajali u selu, a ne da bi njima odlazili u grad", naveo je Pavić.

Osim asfaltnog puta, Donja Bistrica ranije je dobila i ambulantu porodične medicine i uređen dom, a uskoro bi trebalo da dobije i novu školsku zgradu.