BiH
0

Oproštajni susreti u Predsjedništvu BiH

FENA
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio je danas, u odvojenim susretima, specijalnog predstavnika generalnog sekretara Vijeća Evrope u BiH te ambasadore IR Iran i IR Pakistan, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Radmanović je, u oproštajnoj posjeti ambasadora Islamske Republike Iran Mohammeda Reze Morsheda Zadeha, zahvalio uime građana BiH za njegov osobni angažman i doprinose u poboljšanju odnosa između BiH i Irana, posebno na unapređenju kulturne suradnje.

Na kraju razgovora dvojica sugovornika su razmijenili mišljenja o političkoj situaciji u regiji jugoistočne EVrope i Bliskog istoka.

Radmanović je u oproštajnu posjetu primio i specijalnog predstavnika generalnog sekretara Vijeća Evrope u BiH, Tima Cartwrighta, koji mu je zahvalio na gostoljubivosti kojom je dočekan i prihvaćen u BiH dok je obavljao dužnost.

Cartwright je naglasio da iz BiH odlazi s pozitivnim impresijama o ostvarenom napretku naše zemlje u proteklom periodu. Obećao je da će na novoj dužnosti u Strasbourgu pružati potrebnu podršku BiH na njenom putu ka EU.

Radmanović je zahvalio Cartwrightu na uspješno obavljenoj misiji i izrazio očekivanje da će BiH i u budućnosti u njemu imati prijatelja koji će svojim utjecajem pomoći njen razvoj i napredak.

Radmanović je primio danas i ambasadoricu Islamske Republike Pakistan Shireen Moiz u oproštajnu posjetu.

Moiz je prenijela Radmanoviću pozdrave predsjednika Musharrafa i još jednom potvrdila prijateljsku naklonost Pakistana prema BiH.

Radmanović je zahvalio ambasadorici Moiz na njenom ličnom angažmanu na poboljšanju odnosa između BiH i Pakistana, posebno na realizaciji nedavne posjete na najvišem nivou. Na kraju je izrazio očekivanje da će se dobri odnosi dviju zemalja nastaviti, posebno na ekonomskom planu.