Bakir Izetbegović
0

"Opredjeljenjem za SDA birači će omogućiti okončanje bitke za BiH"

FENA
Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović poručio je biračima da na predstojećim lokalnim izborima zakazanim za 5. oktobar u Bosni i Hercegovini, opredjeljenjem za SDA omoguće okončanje bitke za Bosnu i Hercegovinu, i to diplomatski, postupno, 'na poene', kako se izrazio.

Govoreći na centralnom predizbornom skupu koji je večeras održao Općinski odbor SDA u sarajevskoj općini Stari Grad, Izetbegović je pozvao birače da vrate općinsku vlast onima što su, kako je kazao, ovu općinu branili i porušenu dizali.

Pozvao je i na jačanje Federacije BiH dodatnim izbornim ojačavanjem SDA.

Na ovom predizbornom skupu stranački općinski odbor u Starom Gradu predstavio je svoja 34 kandidata za Općinsko vijeće.

Nosilac te izborne liste Rizah Avdić pozvao je glasače da kandidiranima ukažu povjerenje i osiguraju, kako je kazao, da vlast SDA nastavi rad na dobrobit građana BiH.

Stranački kandidat za načelnika Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić obećao je efikasniju općinsku vlast ako je osvoji SDA, vlast koja će znati da se približi građanima. Obećao je i unapređenje općinske komunalne infrastrukture posebno u rubnim poručjima, sigurnost građana i borbu protiv maloljetničke delikvencije, bolju turističku promociju i ponudu ove općine u kojoj je stara gradska jezgra Sarajeva, brigu za invalide i sve socijalne kategorije te razne projekte od interesa za općinu, Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Poruka predsjednika sarajevskog Kantonalnog odbora SDA Abdulharisa Šete je da su predstojeći izbori, iako lokalnog karaktera, veoma bitni te da građani što masovnije treba da izađu na birališta.

"Vjerujete, o domovini je riječ", riječi su ovog stranačkog dužnosnika.

Promotivni skup SDA u Starom Gradu organiziran je i kao prigodno bajramsko druženje jer je održan trećeg dana Ramazanskog bajrama.