BiH
0

Opet višesatna čekanja na Doljanima

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prema prikupljenim podacima, danas se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz nešto jaču frekvenciju vozila.

Posebno je frekventno na dionici M-17 Srajevo-Mostar-GP Doljani. Slabija kiša povremeno pada u Bosni, pa se apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Dobrinje izvode se radovi na sanaciji dilatacionih naprava na mostu M6 zbog čega se saobraćaj preusmjerava iz vozne u preticajnu traku i obratno.

Zbog održavanja auto trke na brdskim stazama "Vlasenica 2015" danas do 13:30 sati na dionici magistaralnog puta M-19 Vlasenica-Han Pijesak (u dužini od 7,1 km) saobraćaj je obustavljen. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

Prema podacima Granične policije BIH, na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BIH čeka se do dva sata, a na ulazu do pola sata. Slično je i na GP Ivanica, gdje se na izlazu čeka sat i pol. Na prelazima Izačić i Prisika na izlazu iz BIH čeka se oko 45 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.