BiH
0

Opet odgođen izbor potpredsjednika NSRS iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda

Piše: G. D.
Prva sjednica Narodne skupštine RS održat će se 10. decembra u 10 sati, saopštio je danas predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović nakon sastanka Kolegija NSRS-a.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Na kolegiju su jednoglasno usvojeni prijedlozi za dnevni red članova odbora i komisija.

"Na posebnoj sjednici NSRS bit će riječi o izboru delegata iz RS u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, izboru delegata u Vijeće naroda RS, izboru generalnog sekretara i zamjenika generalnog sekretara NSRS i o izboru radnih tijela NSRS. Iako je bilo najavljeno, na ovoj sjednici neće biti izabrani potpredsjednici NSRS zbog političke neusaglašenosti. Također, uputit ćemo poziv nevladinim organizacijama za praćenje rada NSRS, a definisali smo i to da će seminar za poslanike NSRS biti održan 11. i 12. decembra. Vjerujem da će potpredsjednici NSRS biti izabrani do kraja godine, iako Poslovnik o radu NSRS ne daje određeni rok do kada to mora da se uradi", istakao je Čubrilović.

Nedeljko Čubrilović (Foto: Klix.ba)
Nedeljko Čubrilović (Foto: Klix.ba)

On je dodao da bi se obraćanje NSRS Željke Cvijanović kao mandatara za sastav nove Vlade RS moglo desiti naredne sedmice.

Čubrilović je istakao i to da vjeruje da se od gradnje Južnog toka neće tako lako odustati, dodajući da ne smatra da su svi poslovi u RS preduzeti povodom toga promašaj prethodne vlasti.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba