Budžet Općine Centar
0

FOTO / Općoj bolnici 45.000 KM za nabavku opreme

FENA
Općina Centar Sarajevo u ovogodišnjem budžetu osigurala je 45.000 KM za nabavku opreme za potrebe JU Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš", a protokol o dodjeli tog granta danas su potpisali direktor bolnice dr. Bakir Nakaš i općinski načelnik Dževad Bećirević.

Direktor bolnice dr. Nakaš objasnio je danas novinarima da će dio sredstava od 25.000 KM biti utrošen za nabavku stolnog sterilizatora za brzu sterilizaciju instrumenata za potrebe Odjeljenja za oftamologiju s aspiratorom za novorođenčad za potrebe Odjeljenja za akušerstvo i neonatologiju.

Dr. Nakaš je istakao da su dosada na Odjeljenju za oftamologiju bili korišteni drugačiji načini sterilizacije, koji su na određeni način dovodili i do oštećenja instrumenata, što je moglo imati posljedice i na kvalitetu usluge za pacijente.

"Za nabavku potrebnih dijelova opreme za hirurške zahvate bit će utrošeno preostalih 20.000 KM", dodao je dr. Nakaš, naglašavajući da je ovo prva nabavka opreme u 2011. godini.

Izdvajanje sredstava za ovu bolnicu iz budžeta Općine Centar postala je tradicija tako da je ranijim grantovima potpomognuto opremanje patologije kao i razvoj ginekološko-akušerskog odjeljenja.

Načelnik Bećirević naglasio je da je Općina i u godinama krize iznalazila načine da potpomogne rad bolnice, najavljujući da će se ovakva saradnja i nastaviti.