BiH
0

Općinski službenici u Bijeljini oštetili budžet za blizu pola miliona KM

FENA
Bijeljina
Bijeljina
Protiv troje bivših službenika Odjeljenja za prostorno uređenje Administrativne službe Općine Bijeljina policija je podnijela izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da su oštetili općinski budžet za gotovo pola miliona KM.

Nezvanično, prijave su podnesene protiv bivšeg načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Duška Vulovića, bivšeg v.d. načelnika za inspekcijske poslove Dragiše Jeftića i bivše službenice Đurđije Đukić.

Iz CJB Bijeljina je, uz navođenje inicijala prijavljenih, danas saopćeno da se oni terete za počinjena krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i nesavjestan rad u službi.

Prvooptuženi D.V. je osumnjičen da je radeći u Odjeljenju za prostorno uređenje Administrative službe grada Bijeljina, odobrio produženje važenja rješenja o odobrenju za građenje višeporodičnog stambenog poslovnog objekta, a zatim odobrio i tri rješenja o izmjenama urbanističkih rješenja.

Policija navodi da je D.J. na osnovu rješenja izvršio umanjenje obračuna naknade za rentu i naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta u iznosu od 493.044 KM, čime je oštećen gradski budžet.

Također, Đ.Đ. je pod sumnjom da je odobrila da bude izdato odobrenje za građenje koje je sačinio D.J., što je suprotno zakonu, a čime je izvršeno umanjenje naknade za rentu i uređenje gradskog građevinskog zemljišta u spomenutom iznosu.