Lažna dojava
0

Općina Tuzla na meti terorističkih prijetnji

Sarajevo-x.com
Danas je ponovo, od strane nepoznate osobe, izvršena lažna dojava o postavljanju bombe u zgradi Općine Tuzla, potvrdio je za naš portal Izudin Šarić, glasnogovornik MUP Tuzlanskog kantona.

"Oko 11.37 sati u MUP stigla je dojava, kako je u zgradu Općine Tuzla podmetnuta bomba. Pripadnici MUP izašli su na teren, te nakon izvršenog uviđaja utvrdili da se radi o lažnoj dojavi“, kazao je Šarić, te dodao da će MUP narednih dana raditi na pronalaženju počinioca ovoga kaznenoga djela.

Ovim povodom oglasio se i općinski načelnik saopćenjem za javnost u kojem kaže, da je ovo drugi put u zadnja dva mjeseca da je Općina Tuzla meta terorističkih prijetnji.

"Očekujemo od nadležnih pravosudnih i policijskih organa, pokretanje istrage, otkrivanje i najstrožije kažnjavanje počinilaca, ovih terorističkih prijetnji, s obzirom da su danas državne agencije za provođenje zakona tehnički potpuno osposobljene za otkrivanje počinilaca ovih djela“, kazao je Imamović.

U saopćenju za javnost načelnik Imamović je naglasio, da terorističke prijetnje, neće zaustaviti rad općinske administracije, i neće destabilizirati Tuzlu.

"Sigurni smo da nadležni državni i policijski organi, veoma brzo mogu otkriti osobe koje se bave naručivanjem i izvršenjem djela terorističke prijetnje i izazivanja opće opasnosti“, istakao je Imamović.

Načelnik Imamović je naglasio je da je u toku 2008. godine, krivično djelo izazivanja opće opasnosti i ispoljavanja ozbiljne terorističke prijetnje, putem lažnih dojava o navodno podmetnutim bombama, u Tuzli počinjeno više od trideset puta.

"Mete su, osim općine Tuzla, bili Okružno tužilaštvo, Direkcija Rudnika "Kreka“, veliki tržni centri, škole i različiti ugostiteljski objekti“, naglašava Imamović.