BiH
81

Općina Stari Grad Sarajevo podržava rad studentskog časopisa Student

Piše: M. N.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba (Foto: E. H./Klix.ba)
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba (Foto: E. H./Klix.ba)
Općina Stari Grad Sarajevo odlučila je pružiti podršku informativnom časopisu Student potpisavši jednogodišnji ugovor o nabavci i isporuci ovog časopisa za svoje potrebe.

Ugovor je potpisao načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktorica časopisa Student i zamjenica direktora Centra za razvoj i afirmaciju kulture i obrazovanja Litteratus Matea Oroz. Općina Stari Grad je pretplaćena na godišnjem nivou za ovaj časopis jer na ovaj način želi dati svoj doprinos studentima i projektima koje ova populacija radi.

Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba

"Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić već duži niz godina potpomaže rad informativnog časopisa Student i Centra za razvoj i afirmaciju kulture i obrazovanja Litteratus. Jednogodišnji Ugovor je potpisan za otkup časopisa koji će biti podijeljen srednjim školama na području općine Stari Grad. Ova općina potpomaže i naše druge projekte", rekla je Oroz za Klix.ba.

Časopis Student postoji 12 godina i promovira afirmativne vijesti iz BiH koje se tiču studentske populacije. Jedan od najznačajnijih projekata je Studentski dani sporta i kulture u Sarajevu koji okupljaju studente iz cijele BiH i regije.