BiH
17

Općina Stari Grad ništa ne čini: Ruševna kuća na Vratniku prijeti prolaznicima

Piše: I. P.
U vratničkoj ulici Bećarevo Ćoše nalazi se ruševna kuća koja svaki dan može uzrokovati povredu ili neku težu posljedicu za prolaznike ukoliko dođe do njenog obrušavanja.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba

Komšije i stanovnici ulice izuzetno su zabrinuti zbog mogućeg urušavanja objekta jer strahuju da bi jedan od zidova mogao pasti na trotoar i cestu kojom učenici i drugi građani svakodnevno prolaze.

Jedna od zabrinutih stanovnica sarajevske ulice je i 64-godišnja Mirsada Ajdinović koja je invalid i pored čije se kuće nalazi problematični objekat.

"Kuća je visoka 5,5 metara i dva metra je viša od moje kuće. Na njoj se nalazi rascjep po širini i po visini 3 cm i postaje sve veći", rekla je Ajdinović za Klix.ba, koja je dodala da je pitanje vremena kada će se obrušiti na njenu kuću i na ulicu.

Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba

"Neko će poginuti! Razmak između moje kuće i ruševne je nepuna 2 metra, a to je jedini prolaz do uličnih vrata", rekla je Ajdinović, dodavši da do vlasnika kuće ne može doći jer se ne javlja na telefon, a institucije ništa ne poduzimaju.

Ona se navodno obraćala Općini Stari Grad i načelniku, ali za sada nije bilo nikakvog pozitivnog odgovora.