BiH
0

Općina Srebrenica pomaže u izgradnji kuće porodici Andrić

FENA
Srebrenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Srebrenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Općine Srebrenica Svetozar Mitrović izjavio je danas da će Općina Srebrenica obezbijediti građevinski materijal i drugu pomoć da se u najkraćem roku izgradi nova kuća porodici Milorada Andrića.

Njegovu tek završenu kuću odnijela je vodena bujica prošlog petka, kada se usljed velikih kiša rijeka Križevica izlila iz korita i poplavila naselje Žuti most.

"Općina je preduzela niz mjera da sanira štete i preduzme mjere obezbjeđenja ovog naselja od poplava. Kroz to naselje proteklih dana podignut je nasip uz Križevicu", naglasio je Mitrović.

Usljed pojačanih padavina, na području općine pojavilo se 38 klizišta i timovi Civilne zaštite i mehanizacija pet građevinskih firmi danas rade na sanaciji tih klizišta i čišćenju lokalnih puteva od mulja, šnjunka i drveća koje su bujice nanijele.

Štete na usjevima su također velike. Poplavljene su bašte i plantaže maline i jagode na području od Soloćuše do Žutog mosta. Ovih dana formirat će se općinska komisija koja će utvrditi visinu nastalih šteta.

Vezani članci