BiH
0

Općina Novo Sarajevo: U toku sanacija trotoara u ulici Ljubljanska

Klix.ba
U okviru sanacije pješačkih staza i trotoara na području Općine Novo Sarajevo u toku su radovi na sanaciji trotoara u ulici Ljubljanska. U okviru navedenih radova obuhvaćena je i sanacija dijela stepeništa i rukohvata, a sve u cilju veće sigurnosti pješaka. Izvođač radova je firma "Sudel", a vrijednost radova je oko 12.000 KM.

U okviru Ugovora na sanaciji pješačkih staza i trotora na području Općina Novo Sarajevo, potpisanog sa firmom Sudel, izvršeno je sanacija postojećih staza i trotoara na 35 lokacija na području općine. Vrijednost Ugovora je 300. 000 KM.

Pored radova na sanaciji stepeništa i rukohvata u ulici Ljubljanska, u okviru Ugovora o izvođenju radova na sanaciji stepeništa i rukohvata na području Općine Novo Sarajevo, do sada su realizovani radovi na području 5 novosarajevskih mjesnih zajednica na 15 lokacija. Najveći radovi izvedeni su u ulici Isaka Samokovlije u Velešićima pokraj novoizgrađenog igrališta, te spoj ulica Nevesinjska –Travnička pored Jevrejskog groblja. Vrijednost Ugovora je 97. 645 KM.

Radove u ulici Ljubljanska, te izvedene radove na sanaciji stepeništa i rukohvata u četvrtak, 17. novembra obišao je Općinski načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicima.