BiH
25

Općina Novo Sarajevo: Rekonstrukcija saobraćajnica u tri ulice

Klix.ba
(Foto: Jelena Nišić/Klix.ba)
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor KJKP Rad Selim Babić potpisali su Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji saobraćajnica u ulicama Grbavička, Ćamila Sijarića i Zahira Panjete.

Radovi u ulici Grbavička podrazumijevaju proširenje kolovoza u skladu sa propisima za dvosmjerni saobraćaj čime će se, između ostalog, omogućiti veća sigurnost i nesmetano kretanje pješaka, a posebno učenika OŠ Kovačići.

U ulici Ćamila Sijarića izvršit će se rekonstrukcija saobraćajnice od ulice Muhameda ef. Pandže do ulice Gornji Velešići. Radovi će obuhvatati zamjenu i ojačanje kolovozne konstrukcije, regulisanje odvodnje i postavljanje novog kolovoznog zastora.

Nakon izgradnje distributivne vodovodne mreže u ulici Zahira Panjete, izvodit će se radovi na odvodnji površinskih voda sa kolovozne površine, planiranje terena i postavljanje kolovoznog zastora u ovoj ulici. Sanacijom saobraćajnice u ulici Zahira Panjete obezbijedit će se veza između općina Novi Grad i Novo Sarajevo.

Realizacijom navedenog projekta u potpunosti će se izvršiti zamjena oko 4.300 m² kolovozne površine, regulisanje odvodnje, nivelacija šahtova, zamjena ivičnjaka, kao i drugi potrebni radovi. Investitor je Općina Novo Sarajevo koja je za ove namjene izdvojila oko 230.000 KM. Nadzor nad izvođenjem radova vršit će firma CONING iz Sarajeva, a izvođač je KJKP Rad.