BiH
0

Općina Novi Grad izdvojila 100.000 KM za Srebrenicu

SRNA
Damir Hadžić
Damir Hadžić
Opština Novi Grad Sarajevo izdvojiće 100.000 KM kao podršku za realizaciju projekata srebreničkoj opštini za iduću godinu.

"To neće biti jednokratna, već srednjoročna podrška jedne od nabogatijih opština u BiH", rekao je danas načelnik ove sarajevske opštine Damir Hadžić prilikom posjete Srebrenici.

Hadžić je informisao srebreničke odbornike o tome da je Općinsko vijeće ove sarajevske opštine donijelo odluku o uspostavljanju saradnje dvije lokalne zajednice i pružanju finansijske pomoći budžetu Srebrenice.

"Predviđamo pružati podršku za duži vremenski period i da se ona odnosi na konkretne projekte, a najprioritetniji su otvaranje novih radnih mjesta za direktno i indirektno zapošljavanje pripadnika svih naroda koji žive u Srebrenici", rekao je Hadžić. 

On je istakao da je problem nezaposlenosti izražen u svim dijelovima BiH, ali da su odlučili da pomognu obnovu Srebrenice zbog devastacije i stradanja ove opštine.

Zamjenik načelnika srebreničke opštine Ćamil Duraković zahvalio je rukovodstvu opštine Novi Grad Sarajevo za današnju posjetu i obećanu pomoć, te najavio da će uskoro biti potpisan sporazum između dvije opštine koji će definisati način pružanja pomoći i druge oblike saradnje između ovih lokalnih zajednica.