BiH
0

Općina Novi Grad donirala tri bicikla Trećoj policijskoj upravi

FENA
Vršilac dužnosti načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Aner Šuman uručio je danas Trećoj policijskoj upravi (PU) tri bicikla, a ova donacija predstavlja nastavak saradnje i pružanje podrške općine Trećoj PU.

Kako je u izjavi za Fenu kazao v.d. načelnika Šuman, bicikla su dodijeljena jedinici Treće policijske uprave koja svoje zadatke izvršava na biciklima, a postojeća oprema u toj jedinici je već dotrajala.

"U općinskom budžetu za 2012. planirana su sredstva od 5.000 KM koja su utrošena za nabavku ovih bicikala, a sve radi zaštite imovine i života građana na području općine, ali i da bi pripadnici Treće PU imali što kvalitetniju opremu", kazao je Šuman.

Osim današnje donacije Općina Novi Grad finansirala je i opremanje kancelarije Treće policijske uprave za otpremu smjena policajaca ove policijske uprave, a iznos i ove donacije je 5.000 KM.

Šuman je najavio i da će Općina Novi Grad i u budžetima za naredne godine nastojati pratiti potrebe policijske uprave i u skladu s tim osiguravati budžetska sredstva.

"U planu je i da se do kraja 2012. kompletno opremi Jedinica za podršku Treće PU, koja broji 25 mladića, u zajedničkoj saradnji Općine i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo", potcrtao je v.d. načelnika Aner Šuman.