BiH
0

Općina Centar: Za podršku omladinskim projektima 13.579 KM

FENA
Zgrada Općine Centar
Zgrada Općine Centar
Na prijedlog Komisije Općinskog vijeća za pitanja mladih podršku je dobilo šest mini projekata za čiju realizaciju je izdvojeno 13.579 KM.

Općina Centar svake godine iz svog budžeta daje finansijsku podršku projektima za mlade te je i budžetski grant za ovu godinu namijenjen neprofitnim omladinskim organizacijama za njihove mini projekte.

Nakon razmatranja projekata koji su pristigli na javni poziv za finansiranje i sufinansiranje sredstvima budžeta Općine Centar za 2012. godinu, a na prijedlog Komisije Općinskog vijeća za pitanja mladih podršku je dobilo šest mini projekata za čiju realizaciju je izdvojeno 13.579 KM, saopćila je Služba za informiranje Općine Centar.

Finansijska podrška projektima za mlade dodijeljena je Udruženju za zaštitu prirode, rijeka i okliša "Eko-pro" dodijeljeno je 2.475 za projekt "Zelena eko škola", Udruženju roditelja i prijatelja za pomoć osobama s mentalnom retardacijom na području Kantona Sarajevo "Oaza" 2.337 KM za projekt pod nazivom "Ja imam pravo na rad".

Udruženju "Međunarodni forum Bosna" 2.500 za projekt "Evropske integracije u bosanskohercegovačkom društvu", Udruženju "Jahači nade" također 2.500 za projekt "Edukacija i volonterizam mladih u terapijama jahanjem", "Inicijativnoj grupi Alpbach Sarajevo" 1.267 za projekt "European Forum Alpbah 2012.", te Udruženju "Etno-urban" 2.500 KM za projekt "Osnivanje Drum orkestra za slušno oštećenu omladinu".