BiH
53

Općina Centar udruženju žena "Nar" donirala tri hiljade maraka

Klix.ba
Općina Centar Sarajevo, putem granta za neprofitne organizacije, iz budžeta za 2015. godinu izdvojila je 3.000 maraka Udruženju žena "Nar" za realizaciju projekta "Mogu sama".

Glavni cilj projekta je poboljšanje psiho-fizičkog stanja nezaposlenih žena srednjih godina. To se postiže kroz interaktivne radionice koje doprinose izgradnji i učvršćivanju samopouzdanja i poboljšanju njihovih kompetencija za tržište rada.

"Nezaposlene žene su pokazale i sebi i zajednici kojoj pripadaju da su kadre i sposobne samostalno se organizirati, naučiti nova znanja i vještine i biti itekako produktivne. Projekat je doprinio razbijanju predrasuda o tome da žene srednjih godina nisu sposobne i da su isključivo prepuštene kućanskim poslovima. Naše aktivistice koje su prethodno pohađale radionice iz oblasti likovne i primijenjene umjetnosti su, uz druženje u zabavnoj i opuštenoj atmosferi, izrađivale radove. Hvala Općini Centar i načelniku Dževadu Bećireviću što su finansijski podržali ovaj projekat i naše Udruženje i nadam se da ćemo i ubuduće surađivati, kazala je predsjednica Udruženja "Nar" Ajša Kaluđerović.

Kao finalnu aktivnost projekta, Udruženje žena "NAR" organizovalo je izložbu "Mogu sama" gdje su predstavljeni radovi aktivistica. Izložba je otvorena do 9. septembra, a zainteresovani građani radove mogu pogledati u Art Kući Sevdaha koja se nalazi u ulici Halači 5 – Velike daire u periodu od 9 do 11 sati.