BiH
0

Općina Centar šehidskim i porodicama poginulih boraca uručila novčane donacije

Klix.ba
U povodu Dana Općine Centar u prostorijama Općine je upriličeno druženje općinskih zvaničnika sa članovima 20 šehidskih i porodica poginulih boraca. Porodicama su ovom prilikom uručene simbolične novčane donacije.

Načelnik Dževad Bećirević je kazao da je tradicija da se u okviru obilježavanja Dana Općine Centar upriliči susret sa boračkim porodicama kako bi se i na taj način prisjetili najzaslužnijih sinova, muževa i očeva koji su dali život za našu slobodu.

"Prije 21 godinu nedaleko od ove zgrade, zahvaljujući herojskoj borbi naših boraca uspjeli smo sačuvati Sarajevo i državu BiH. Današnjim susretom se želimo zahvaliti za sve žrtve koje ste podnijeli vi i vaši najmiliji i pokazati da niste zaboravljeni", rekao je Bećirević.

Varja Nikolić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar je ovom prilikom kazala:

"Suosjećamo sa vašom boli i želimo da zajedno provedemo neko vrijeme sa sjećanjem na naše najmilije". Vijećnik Dževad Topić Topa dodao je da su svi prisutni za njega pravi heroji.

"Izgubiti nekoga svoga u ovom ratu je za mene najveća žrtva za slobodu. Općina Centar se želi na ovaj način simbolično odužiti za doprinos članova vaših porodica tokom proteklog rata. Kao predsjednik Komisije za boračka pitanja učinit ću sve da se poboljša vaš status", kazao je Topić.

Riječi zahvale načelniku Bećireviću i Općini Centar za dugogodišnju podršku boračkoj populaciji uputili su Bahra Kituša, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Kantona Sarajevo i Adnan Šadić, predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Centar.

Na kraju druženja su načelnik Bećirević, predsjedavajuća Nikolić te vijećnici Inda Handžić, Zora Ostojić i Dževad Topić uručili boračkim porodicama simbolične novčane naknade u iznosu od po 100 KM.

Ove godine, na prijedlog općinske Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, te donacije su dobili: Selvedina Hodžić, Amra Škrijelj, Vesna Zorlak, Safeta Nikolić, Ifeta Bašić, Emina Pandžić, Vasvija Šabić, Safija Hasanović, Refija Saračević, Ćamka Katica, Hasija Branković, Bejhana Dugalija, Jasmin Hamalukić, Dženana Hebibović, Mirsada Mešić, Ibrahim Muradbašić, Zumra Sejdinović, Hasena Sofović, Lidija Stojanović i Razija Šabić.