BiH
0

Općina Centar podržala organizaciju košarkaške lige osnovnih škola

FENA
Košarkaški klub MV- Basket u septembru ove godine planira organizirati košarkašku ligu osnovnih škola grada Sarajeva.

Projekt je dobio i finansijsku podršku Općine Centar. Tim povodom predsjednik Udruženja Košarkaški klub MV- Basket Vječislav Tolj u Općini Centar potpisao je protokol o realizaciji granta u iznosu 6.320 KM, koji je iz općinskog budžeta izdvojen za organiziranje košarkaške lige osnovaca.

MV Basket je počeo sa radom 1999. godine kao škola košarke. Danas na području cijele Federacije BiH sarađuje sa košarkaškim trenerima i nastavnicima koji prate rad i razvoj talentiranih košarkaša te organizira košarkaške turnire na kojima se i okuplja najveći broj talenata.

"Kad je riječ o košarkaškoj ligi sarajevskih osnovnih škola planiramo da se utakmice igraju u sportskim dvoranama osnovnih škola sa područja četiri gradske općine, dok bi finale turnira bilo održano u jednoj od velikih sportskih dvorana u gradu. Za najbolje ekipe organizator će, u saradnji sa sponzorima i javnim institucijama, osigurati prigodne nagrade. Zahvaljujem se Općini Centar na dugogodišnjoj finansijskoj podršci. Nadam se da ćemo to opravdati znanjem i kontinuiranim radom s namjerom da se napravimo novi talas mladih talentiranih košarkaša Sarajeva", kazao je Tolj.

Potpisivanju protokola, kojeg je u ime Općine Centar prethodno potpisao načelnik Dževad Bećirević, prisustvovala je pomoćnica načelnika za obrazovanje, sport i kulturu Zakira Šero, saopćeno je iz Općine Centar.