BiH
0

Općina Centar: Održan sastanak povodom planiranja Nacrta budžeta za 2014. godinu

Klix.ba
U Općini Centar, u ponedjeljak 19. augusta 2013. godine održan je sastanak povodom Procedure planiranja budžeta Općine Centar Sarajevo.

Sastanak je vodio savjetnik općinskog načelnika, Tarik Hadžiomerović, uz prisustvo Fahrudina Kurtovića, pomoćnika načelnika za privredu i finansije. Sastanku su također prisustvovali i predstavnici 15 mjesnih zajednica kao i uposlenici službi za prostorno uređenje i komunalne poslove te privrede i finansija.

Građani središnje sarajevske općine imali su rok do 16. augusta za podnošenje prijedloga u svojim mjesnim zajednicama po Javnom pozivu za dostavu prijedloga projekata iz oblasti komunalne infrastrukture, prostornog uređenja i privrednog razvoja za razvoj budžeta 2014. godine.

Na sastanku je jednoglasno usvojena lista podnosilaca prijedloga, čiju će validnost razmatrati stručni tim. Ovaj tim ima zadatak da boduje i rangira prijedloge u skladu sa utvrđenim kriterijima, te da općinskom načelniku dostavi konačnu listu onih koji su zadovoljili kriterije zaključno sa 15. septembrom 2013. godine.