BiH
17

Općina Centar nagradila učenike generacije

Klix.ba
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i njegova pomoćnica za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero upriličili su 19. juna 2012. godine u Općini svečani prijem za učenike generacije iz svih 12 osnovnih škola sa područja centralne sarajevske općine, njihove direktore, nastavnike i roditelje.

Načelnik Bećirević je učenicima generacije uputio čestitke i želje za dalje uspjehe u školovanju i uručio im novčane nagrade Općine u iznosu od po 300 KM te savjetovao da u septembru mjesecu apliciraju za općinsku stipendiju koju će, zbog izvanrednog uspjeha u školi, vjerovatno i dobiti.

Učenici generacije osnovnih škola sa područja Općine Centar za školsku 2011/2012. godinu su: Ali Dlakić - OŠ "Isak Samokovlija", Faruk Alibašić - OŠ "Hasan Kaimija", Ermin Lazović - OŠ "Silvije Strahimir Kranjčević", Muhamed Iković - OŠ "Safvet-beg Bašagić", Tijana Siljanović - OŠ Katolički školski centar "Sveti Josip", Amer Klinić - OŠ "Hasan Kikić", Amila Šehović - OŠ "Nafija Sarajlić", Melika Brčkalija - OŠ "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak", Berin Đikić - OŠ "Musa Ćazim Ćatić", Sabina Kacila - OŠ "Vladislav Skarić", Lamija Kurtović - OŠ "Alija Nametak" i Maida Mujanović - Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju.

Zahvalnost Općini Centar i načelniku Dževadu Bećireviću za sve što je učinio ne samo za OŠ "Alija Nametak" nego i za sve ostale osnovne škole koje se nalaze na području Centra iskazala je Mediha Beširević, direktorica škole "Alija Nametak". Druženje u Općini Centar nastavljeno je kroz razgovor tokom kojeg su učenici generacije govorili o tome gdje žele nastaviti svoje školovanje i čime se žele u budućnosti baviti.