BiH
3

Općina Centar izdvojila 53.025 KM za održavanje ulica

Klix.ba
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad Selim Babić su početkom jula 2013. godine potpisali ugovor o izvođenju radova na redovnom održavanju ulica na području općine Centar.

Za 16 komunalnih projekata, koji su obuhvaćeni ovim dokumentom, Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 53.025 KM.

Radnici komunalnog preduzeća Rad su već okončali više projekata iz ovog ugovora. Tako je završena sanacija oštećenja kolovoza u ulicama: Buka, Abdića, Hadži-Sulejmanova, Sarač Ismailova, Sepetarevac, Džemila Krvavca, Kovačeva, Himzarina, Provare i Zlatikuša te okončana izgradnja potpornog zida u Ulici Grdonj 48.

U okviru potpisanog ugovora, postavljen je u Gornjim Mrkovićima znak zabrane za saobraćanje vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona, u cilju sprečavanja oštećenja asfalta na saobraćajnici. U Titovoj ulici kod broja 11-a postavljena je tabla i obilježeno mjesto za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom, dok je na trotoaru u Ulici Terezija 38 urađena pristupna rampa za invalide.

Planirano je da u narednom periodu započnu radovi na sanaciji oštećenja u ulicama Behaudina Selmanovića i Šekerova. Općina Centar će za navedene radove isplatiti izvođača nakon što nadzorni organ potvrdi da su radovi okončani u skladu sa građevinsko-tehničkim propisima.