BiH
3

Općina Centar finansijski podržala projekte Crvenog krsta

Klix.ba
U Općini Centar danas je potpisan protokol između predstavnika Općine i Crvenog krsta/križa Općine Centar na osnovu kojeg je iz općinskog budžeta za 2013. godinu dodijeljen grant u iznosu 16.524 KM toj humanitarnoj organizaciji.

Protokol su potpisali pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero i sekretarica Crvenog krsta Općine Centar Đemila Ramizi.

Sredstva koja je Općina Centar izdvojila namijenjena su za troškove angažovanja, odnosno nadoknadu za topli obrok i prevoz volontera do osoba treće životne dobi kojima se pruža njega i pomoć u kući jer zbog narušenog socijalnog i zdravstvenog stanja ne mogu sami zadovoljiti osnovne životne potrebe.

Program obuhvata razne vrste usluga kao što su: kućne posjete, kupovina namirnica, održavanje lične higijene i higijene stana, obavljanje administrativnih poslova i drugo.

Prilikom potpisivanja protokola Đemila Ramizi se zahvalila na donaciji i naglasila da je ovo jedan u nizu projekata Crvenog krsta koji imaju višegodišnju podršku Općine Centar, a glavni cilj jeste pomoć starim i iznemoglim osobama koje žive u nehumanim uslovima te smanjivanje njihove socijalne isključenosti.