BiH
4

Općina Centar donirala kombi vozilo Hitnoj pomoći Kantona Sarajevo

Klix.ba
U krugu Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, uručio je direktorici ove ustanove Seni Softić-Taljanović ključeve kombi vozila s pratećom opremom.

Naime, Općina Centar je izdvojila 44.500 maraka za nabavku kombi vozila za prevoz putnika i ustupila ga na korištenje Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Time je nastavljena dugogodišnja praksa Općine Centar koja snažno podržava zdravstvene ustanove i osigurava značajna sredstva za unapređenje usluge koja se pruža pacijentima.

Načelnik Bećirević je prilikom primopredaje vozila istaknuo kako je Općina Centar u 2014. godini donirala tri vozila Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu (UKCS).

"Općina Centar godinama pomaže sve medicinske ustanove UKCS, Opću bolnicu 'Prim. dr. Abdulah Nakaš', ali i JU Domovi zdravlja KS-a. S obzirom na to da smo svim ustanovama u prethodnom periodu donirali određenu opremu, došlo je vrijeme i na Hitnu pomoć. Ne treba govoriti koliko je važno novo vozilo u obavljanju svakodnevnog posla u Hitnoj pomoći. To je minimum što Općina Centar može da uradi. Mi ne pomažemo direktorima ovih ustanova već našim građanima kako bi imali bolju uslugu. Neka sa ovim vozilom spasimo jedan život, mi smo uradili veliku stvar“, naglasio je Bećirević.

Direktorica Softić-Taljanović je kazala kako će se doniranim vozilom prevoziti pacijenti do hemodijaliznih centara.

"Želim se zahvaliti Općini Centar i načelniku Bećireviću jer je imao osjećaja prema pacijentima Hitne pomoći. Ova donacija ima veliki značaj za naše pacijente i ne treba posebno naglašavati koliko će nam biti od koristi. Ipak, najveću korist će imati pacijenti koji će od sada do hemodijaliznih centara biti transportovani kvalitetnije i sigurnije", istaknula je Softić-Taljanović.