BiH
0

Općina Centar donirala 41.000 KM Domu zdravlja Kantona Sarajevo

Klix.ba
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i v.d. generalnog direktora JU ''Dom zdravlja Kantona Sarajevo'' Dženana Tanović potpisali su u Općini Centar 4. juna 2013. godine protokole o općinskoj donaciji u vrijednosti od 41.000 KM za potrebe pomenute zdravstvene ustanove.

Radi se o sredstvima koja će biti iskorištena za sanaciju klizišta pored ambulante porodične medicine na Šipu – Dejzina Bikića 8 (10.000 KM) i nabavku radne odjeće za 319 uposlenika Doma zdravlja Vrazova (10.000 KM), dok je za potrebe Stomatološke službe u Domu zdravlja Vrazova izdvojeno 10.000 KM za nabavku dva mikromotora za tehnički laboratorij i 11.000 KM za nabavku materijala za protetiku.

"Iako Općina Centar nema nadležnosti za oblast zdravstvene zaštite, proteklih godina smo finansirali izgradnju, adaptaciju i opremanje ambulanti porodične medicine. Ova današnja donacija, osim što će olakšati rad uposlenika domova zdravlja, također će doprinijeti poboljšanju zdravstvene zaštite naših sugrađana, posebno onih koji nisu u stanju platiti usluge privatnih stomatoloških ordinacija", kazao je Bećirević i dodao da je Općina Centar u ovogodišnjem budžetu izdvojila i 250.000 KM za novu ambulantu porodične medicine ''Višnjik'' u objektu koji će biti izgrađen u Bolničkoj ulici.

Prilikom potpisivanja protokola Dženana Tanović se zahvalila načelniku Bećireviću i Općini Centar na dosadašnjoj višegodišnjoj svesrdnoj podršci koju su pružili Javnoj ustanovi ''Dom zdravlja Kantona Sarajevo''.

Potpisivanju protokola su prisustvovali Zdravko Marketa, direktor Doma zdravlja Vrazova i Dijana Salihagić, koordinator stomatološke službe JU ''Dom zdravlja Kantona Sarajevo'' te Osmo Babić i Fahrudin Kurtović, pomoćnici općinskog načelnika za rad i socijalna pitanja odnosno za privredu i finansije, kao i Mustafa Resić, savjetnik načelnika.