BiH
0

Općina Centar donirala 40.000 KM za Opću bolnicu

FENA
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" Bakir Nakaš potpisali su u četvrtak dva protokola o dodjeli novca za nabavku medicinske opreme i kreveta za potrebe dviju organizacionih jedinica te medicinske ustanove vrijednosti 40.000 KM. Protokol o nabavci medicinske opreme za potrebe Odjeljenja za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju odnosi se na vrijednost od 30.000 KM, a Protokol za nabavku kreveta za Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo na 10.000 KM. Ta donacija osigurana je iz budžeta Općine Centar za ovu godinu.

Direktor Opće bolnice Bakir Nakaš zahvalio je, uime pacijenata i osoblja, za donaciju prvenstveno stoga što Općini finansiranje bolničkog nivoa zdravstvene zaštite nije u obavezi.

Naglasio je da će od spomenutog novca namijenjenog Odjeljenju za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju biti nabavljena široka paleta opreme, odnosno bit će omogućen završetak opremanja te jedinice i zanavljanje dijelova opreme koji su već amortizovani.

Odjeljenje za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju otvoreno je prije dvije godine uz finansijsku podršku Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a. Već je pokazalo opravdanost prijemom velikog broja pacijenata, koji su operirani na Kliničkom centru ili Općoj bolnici.

Po riječima načelnika Bećirevića, današnja donacija je jedna u nizu. Istaknuo je kvalitetnu suradnju Općine Centar i Opće bolnice, te obećao da će biti nastavljena, bez obzira na to ko bude na rukovodećim funkcijama.