BiH
0

Općina Cazin uspješno okončala projekt reforme javne uprave

FENA
Povodom uspješnog završetka GAP programa reforme javne uprave u Općini Cazin, realiziranog u suradnji s Odjelom za demokratizaciju OSCE-a, njegov direktor Trefor Williams uručio je danas u Cazinu općinskom načelniku Nerminu Ogreševiću certifikat kao potvrdu kvalitetno obavljenog zadatka.

Nakon uvodnog obraćanja načelnika Ogreševića, prisutnima je predstavljena nova organizacija rada reformiranog i sada racionalnijeg općinskog organa uprave, koji čini sedam općinskih službi i 127 službenika.

Direktor Odjela za demokratizaciju OSCE-a Trefor Williams kazao je, između ostalog, da je ovaj projekt samo uspostavio temelje, odnosno osnove za razvoj općinske administracije, te izrazio nadu da će se nastaviti s daljnjim unaprjeđenjem postignutih standarda.

Projekt reforme javne uprave provodi se u svih 105 općina u BiH, a Općina Cazin postigla je izvanredne rezultate, u šta su se i uvjerili danas prisutni gosti, koji su obišli novouređenu i moderno opremljenu Općinsku vijećnicu i ostale prostorije zgrade novog općinskog organa uprave.