U moru sadržaja
1

OP BH radija 1 o korupciji pri odabiru udžbenika u FBiH

Sarajevo-x.com
Omladinski program BH radija1 – svakog ponedjeljka od 14:0 do dva sata iza ponoći. U svom 140. izdanju OP opet donosi mnogo informativnog, edukativnog i zabavnog sadržaja i to u emisijama/rubrikama Infopol, Čuj BiH!, Kost u grlu, Cinema Express, Magnovenja, Treći svijet, BH Demo liga, FM Jam, Češalj, OP Racija, Oscilator, Tramride...

"Infopol" je na programu od 14:10 do 15 sati i donosi informacije, priloge, goste, aktuelnosti sa bh. univerziteta, nagrade – sadržaje namjenjene mladim i aktivnim ljudima, bili oni srednjoškolci, studenti ili "samo" ambiciozni i aktivni omladinci/omladinke.

"Čuj BiH!" je mjesto za priče/priloge novinara/ki iz raznih krajeva BiH. Interesantni sadržaji najčešće o mladima, za mlade i sve one koji se tako osjećaju – magazin Čuj BiH! od 15:15 do 17 sati.

U emisiji "Kost u grlu" gost će biti Muamer Kodrić, predstavnik internacionalne izdavačke kuće Klett, koja je nedavno ukazala na korupciju i netransparentnost pri odabiru udžbenika u Federaciji BiH, što dovodi do nekvalitetnih udžbenika. O tome i drugim primjerima loše prakse podsticane od nadležnih ministarstava obrazovanja sa Kodrićem će razgovarati Stefan Pejović.

"Cinema Express", filmski žurnal OP-a, među ostalim recenzira novi blockbuster sa Angelinom Jolie u glavnoj ulozi – "Salt". "Magnovenja" donose novu epizodu iz serijala "Priče o nastanku",ova se zove "Beton". Iza toga ide i novi "Treći svijet", koji predstavlja muziku Yassira Chadlya, sve do 19 sati.

"BH Demo liga" predstavlja domaću demo-scenu, a čut ćete i kako je bilo na polufinalnim večerima takmičenja bh. demo bendova u okviru Jaeger Music Night programa.

"FM Jam" je bh. hip-hop show, a "Češalj" još jedna odlična muzička emisija, štaviše personalizirani muzički događaj za mlade i njihove roditelje, u izvedbi Denisa Jelečanovića.

"OP Racija" večeras ide od 22:30 sata (nakon Izborne hronike) do ponoći. Ademir i Boris su tu da vas zabave, potaknu na komunikaciju ili prirede kakvu "papazjaniju" u svom stilu. Okušajte se...

"Oscilator" i "Tramride" su emisije koje pokrivaju različite sfere široke ponude u elektronskoj muzici današnjice. "Oscilator" od 10 minuta iza ponoći, a "Tramride" ide odmah nakon reprize današnjih "Magnovenja".

Radio može biti super. Mi se trudimo da tako bude svakog ponedjeljka, na BHR1, poručuju kreatori Omladinskog programa.