Navodna izborna krađa
0

OO SNSD Šekovići najavljuje proteste ispred CIK-a

SRNA
Opštinski odbor SNSD-a u Šekovićima najavio je da će organizovati mirne demonstracije stanovnika ove opštine ispred zgrade Centralne izborne komisije (CIK) BiH u Sarajevu zbog izborne krađe i kršenja volje birača u ovoj lokalnoj zajednici.

U današnjem saopštenju šekovićkog odbora SNSD-a navodi se da su neutralni posmatrači u CIK-u i glavnom Centru za prebrojavanje glasačkih listića u Sarajevu uočili nepravilnosti prilikom prebrojavanja glasačkih listića za opštinu Šekovići.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Velibor Milošević rekao je Srni da je CIK-u zbog ovoga podnesen prigovor, te da SNSD zahtijeva novo i pošteno prebrojavanje listića.

"Prema našim informacijama sa biračkog mjesta za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima upućeno je 168 listića na prebrojavanje u Sarajevo, a naš posmatrač uočio je da je samo 158 tamo stiglo. Znači, 10 listića koji su zaprimljeni u Opštinskoj izbornoj komisiji na putu do Sarajeva su nestali, što ukazuje na izborni inžinjering", tvrdi Milošević.

On tvrdi i da je na tom biračkom mjestu kandidat SNSD-a za načelnika opštine Momir Ristić ostvario veliku prednost koja bi mu u konačnom zbiru donijela izbornu pobjedu.

Predsjednik šekovićkog SNSD-a dodao je da još nije utvrđen tačan datum organizovanja demonstracija pred zgradom CIK-a, ali da će i to biti u najskorije vrijeme određeno ako se CIK ne oglasi po zahtjevu ove stranke.

Prema nezvaničnim rezultatima lokalnih izbora u Šekovićima, najviše glasova za načelnika ove opštine dobio je koalicioni kandidat SDS-a i PDP-a Budimir Ninić.

Lista SNSD-a za odbornike u Skupštini opštine Šekovići dobila je najviše glasova stanovnika Šekovića, ispred odborničkih lista SDS-a i PDP-a.