BiH
169

OO SDA Novi Grad nakon impresivnih rezultata: Radit ćemo još više za dobrobit svih građana

Klix.ba
Foto: J. N./Klix.ba
(Foto: Jelena Nišić/Klix.ba)
Stranka demokratske akcije ostvarila je, kako kažu, historijske rezultate na području općine Novi Grad gdje je za načelnika ponovo izabran Semir Efendić, a prema broju glasova imat će većinu i u općinskom vijeću.

Predsjednik Izbornog štaba SDA općine Novi grad Sabahudin Delalić rekao je kako je načelnik Efendić osvojio 65,39 posto glasova i da ima najbolji rezultat u FBiH.

"Kandidati za općinsko vijeće imaju 16.346 glasova i ovom računicom za sada imamo 14 mandata. Zna se desiti da većim strankama, poput nas, oduzmu mandate, ali se nadam da se to neće desiti ovog puta", rekao je Delalić.

Nosilac liste SDA za općinsko vijeće Novi Grad Rusmir Baljić kazao je kako očekuju da će rezultati ići prema 17.000 glasova te da će i u slučaju da budu imali 13 mandata imati stabilnu većinu.

"Osobe koje su se nalazile na listi najviše su doprinijele uspjehu jer su kvalitetni kandidati i to su građani prepoznali. Nadamo se da ćemo uspješno raditi u službi građana. Idemo dalje u nove pobjede s našim načelnikom. Hvala svima koji su nas podržali", rekao je Baljić.

Novi stari načelnik Semir Efendić kazao je kako očekuje da će konačni rezultati pokazati da je dobio blizu 30.000 glasova te je izrazio zahvalnost svim stanovnicima općine Novi Grad koji su izašli na izbore i glasali za njega.

"Dobio sam podršku na svim biračkim mjestima, to govori puno. Impresivna činjenica je da je Novi Grad jedinstven i taj rezultat stvara još veću obavezu da se radi više nego do sada. Ja ću kao i do sada biti načelnik svih stanovnika ove općine", rekao je Efendić i poručio kako će s općinskim vijećem raditi u interesu svih građana.