Tokić o Rezoluciji NSRS
0

'Ona je nastavak realizacije projekta podjele BiH'

FENA
Predsjednik Socijaldemokratske unije 2002 BiH-Stranke socijalne pravde (SDU 2002) Sejfudin Tokić smatra da su istupi Milorada Dodika i Rajka Kuzmanovića te usvojeni tekst Rezolucije u Skupštini RS-a nastavak realizacije osmišljenog projekta pokušaja podjele BiH i otcjepljenja RS-a.

U današnjem saopćenju, povodom usvojene Rezolucije o ciljevima i namjerama politike RS-a u Skupštini ovog entiteta, Tokić navodi da sinhronizovanost djelovanja srbijanskih vlasti te involviranost Ruske Federacije pokazuje sve elemente užurbanosti kako bi se u ovom projektu što više realiziralo prije očekivanih promjena u politici angažmana američke administracije nakon predsjedničkih izbora.

"Ponizni odlazak predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejmana Tihića na ovo secesionističko zasjedanje Skupštine RS-a te prihvatanje razgovora oko vraćanja nadležnosti s nivoa BiH na RS predstavlja čin protivan interesima države BiH", smatra Tokić.

SDU 2002 podsjeća da ukupna situacija u BiH nalaže da se u ovom istorijski vrlo važnom trenutku u kojem se nalazi narod i država obezbijedi okupljanje bh. patriota svih nacija i vjeroispovijesti na izgradnji bh. politike s definisanom vizijom njene budućnosti i ekonomskog prosperiteta, saopćeno je iz Pres-službe SDU 2002 BiH.