Federalni štab Civilne zaštite
0

Omogućiti vozilima da stignu na odredište

SRNA
Jerko Ivanković-Lijanović
Jerko Ivanković-Lijanović
Federalni štab Civilne zaštite naredio je Ministarstvu unutrašnjih poslova Federacije BiH, te kantonalnim MUP-ovima i štabovima Civilne zaštite da autobusima, kamionima i šleperima koji su zaustavljeni na putu zbog snježnih padavina, omoguće polazak prema krajnjim odredištima.

Oni će se svakodnevno kretati u konvojima koji će biti pod pratnjom lokalih policijskih saobraćajnih patrola, a po potrebi i pratnjom mašina za čišćenje snijega.

U realizaciji ove naredbe, prethodno je neophodno kod BIHAMK-a provjeriti prohodnost  saobraćajnica kojima bi trebalo da se kreće konvoj, saopšteno je iz federalne Vlade.

U skladu sa situacijom na svim putevima u BiH, te potrebom za normalizovanjem snabdijevanja i oživljavanja privrednih aktivnosti, kantonalni štabovi civilne zaštite će, u saradnji sa nadležnim kantonalnim MUP-om, obezbijediti nesmetano saobraćanje uz upotrebu propisane zimske opreme.

Za realizaciju naredbe, koju je potpisao komandant Federalnog štaba Civilne zaštite Jerko Ivanković - Lijanović, zaduženi su federalni ministar unutrašnjih poslova ili osoba koju on odredi, kantonalni ministri unutarnjih poslova i komandanti kantonalnih štabova civilne zaštite.