BH radio 1
0

Omladinski program o značaju odluke o ukidanju viza za BiH

Sarajevo-x.com
I danas vas podsjećamo na Omladinski program BH radija 1. Namijenjen je svim mladim ljudima, ali i svima koji se tako osjećaju. Svakog ponedjeljka OP vam servira gomilu interesantnih i vrijednih sadržaja.

Danas će biti riječi o značaju odluke o ukidanju viznog režima za građane BiH u kontekstu onoga šta ta odluka znači za mlade ljude iz naše zemlje. O tome će biti riječi kako u "dežurnom informatoru" OP-a, emisiji Infopol, tako i u magazinu Čuj BiH!

Pored toga, u obje emisije bit će mjesta i za redovne sadržaje – informacije korisne srednjoškolskoj i studentskoj populaciji, kao i aktivnoj omladini generalno, te priloge i priče koje nam spremaju naši novinari/ke iz raznih krajeva BiH. Tu su i standardne rubrike, standardno dobra muzika, standardno raspoloženi voditelji/ce.

Kost u grlu danas govori o predstojećem festivalu filma o ljudskim pravima – Pravo ljudski, koji će se po peti put održati u Sarajevu, od 10. do 15. novembra. Gošće će biti Kumjana Novakova i Olja Latinović, predstavnice udruženja Pravo ljudski, organizatora festivala.

Nakon aktuelnog intervjua, nemojte propustiti ni filmski žurnal Cinema Express, kao ni novu priču iz serijala "Uloga Sarajeva u povijesti svijeta" Harija Ramadana. Do 19 sati biće mjesta i za novi Treći Svijet, muzičku rubriku koja nam predstavlja zanimljive autore iz kategorije 'world music', u najširem mogućem poimanju te krilatice...

BH Demo liga svakog ponedjeljka od 19:10 do 20 sati predstavlja radove domaćih demo bendova i autora. Svi oni nam se mogu javiti i poslati svoju muziku putem e-mail adrese [email protected], a u današnjoj BHDL slušajte priču o sastavu Ormus (melodic metal) i prijedorskom MC-u Vuji...

Anatomija zvuka svake druge sedmice obrađuje zanimljive pojave na exYu i bh. alternativnoj muzičkoj sceni. Ovog puta DJ Vuk je pripremio izdanje koje se u potpunosti bavi domaćim bendovima, kako onim u dijaspori (Makazoruki, Urkos) tako i onima koji djeluju u BiH (Andrija, SCH, S.SC...)

Blok muzičkih emisija nastavlja se sa RAM Showom čiji je autor DJ Djoha i koji vam svoj izbor muzičkih delicija predstavlja do 22 sata.

Od 22:15 sata je nova OP racija. Ademir i Boris u još jednom noćnom talk/text programu u kojem je sve moguće i koji iz sedmice u sedmicu privlači sve više fanova...

Oscilator radio show je još jedna muzička emisija, sa stalnim terminom (svake sedmice od 00:10 do 01 sat; nakon porcije elektronske muzike po izboru Oscilatorovaca (plus reprize priče Poruka u boci) slušat ćete nove Metamorfoze. Semir Behram nam ovog puta donosi priču sa još jednim autentičnim Mostarcem. U pitanju je student, ex-junkie, a spektar tema je, kao i obično, širok. Priča, muzika, priča... u epizodi pod nazivom "Brainstorming u društvu jednog lica". Idealno za kraj još jednog OP-a.

Odaberite nešto za sebe iz naše današnje ponude, OP počinje nekoliko minuta iza 14 sati i do 2 sata iza ponoći. Do slušanja!