Od 14 do 2 sata
0

Omladinski program BH radija 1 u znaku SFF-a

Sarajevo-x.com
Omladinski program BH radija 1 tu je za vas i u ljetnim mjesecima, nema odmora, nema stajanja. Ponedjeljak je, a to je dan kada od 14 sati pa sve do ranih jutarnjih sati možete slušati OP na frekvencijama BH radija 1.

Današnji Omladinski, pored standardno korisnih, zabavnih, edukativnih, informativnih i inih sadržaja donosi i neke specijalne. U Sarajevu je u toku 16. SFF, kojeg svakodnevno prate na BHR1, a i u OP-u bit će dijelova posvećenih SFF-u i dogadajima oko Festivala. Sa isturenog punkta na jednoj od festivalskih lokacija javljat će se novinari u magazinu Čuj BiH!, a on je na programu od 15:15 do 17 sati. Bit će, naravno, mjesta i za priče i priloge iz drugih bh. sredina, kako u Čuj BiH!, tako i u Infopolu (14:10-15:00 sati).

Od 17:30 pa u narednih četrdesetak minuta slušajte specijalnu emisiju posvećenu dešavanjima na ovogodišnjem izdanju (Jelen) Demo Festa, koji se u Banjoj Luci održao od 21. do 24. jula. Nastupalo je preko 30 demo bendova iz cijelog regiona, među kojima i internacionalne zvijezde, odžavane su radionice i druženja. Kako je sve proteklo i još puno toga sa Demo Festa donose vam Aleksandra, Jelena i Almir.

O demo bendovima, ali onim domaćim, i dešavanjima na domaćoj demo sceni govorit će se i u emisiji BH Demo liga koja je na programu u svom standardnom terminu, od 19:05 sati, odmah nakon novih epizoda Cinema Expressa, Magnovenja i Trećeg svijeta.

Poslije BH Demo lige na programu je novi FM Jam (prvi bh. hip-hop show), a zatim i Češalj najiskusnijeg saradnika OP-a Denisa Jelečanovića. Od 22:15 do ponoci kormilo OP-a preuzimaju Boris i Ademir u još jednoj OP Raciji.

S tim sadržajem će završiti današnji Omladinski program, jer iza ponoći BH Radio 1 prenosi koncerte sa Heineken Music Stagea u sarajevskom Domu mladih, a tako će biti i svih narednih večeri do kraja SFF-a.

Uključite svoje radio prijemnike, podesite ih na frekvencije BH radija 1 (može i putem satelite i(li) interneta), i slušajte.