BiH
171

Omladinci čistili poplavljena naselja u Šekovićima

SRNA
Više od 100 omladinaca iz Milića, Vlasenice, Bratunca, Srebrenice i Šekovića završilo je večeras akciju čišćenja poplavljenih naselja u opštini Šekovići, gdje je vodena bujica proteklih dana ostavila na desetine tona mulja, pijeska i smeća.
Foto: SRNA
Foto: SRNA

Mladi su se organizovali na poziv Omladinskog savjeta u Milićima, a podršku im je pružala mehanizacije kompanije "Boksit", rekao je Srni predsjednik ovog savjeta Stefan Milić.

On je dodao da su današnjoj akciji svoj doprinos dali i pripadnici milićke Teritorijalne vatrogasne jedinice, koji su obezbijedili cisternu vode za piće.

"Na ovaj način smo pokazali da mladi u regionu mogu jedinstveno da djeluju, pogotovo u ovakvnim kriznim situacijama. Čistili smo naselja u centralnom dijelu grada gdje su poplave nanijele najveće štete i mislim da smo svojski obavili posao", rekao je Milić.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Izvršni direktor u Sektoru saobraćaja kompanije "Boksit" iz Milića Radovan Višković rekao je da je ova kompanija u Šekoviće uputila pet vozila, po jedan greder i utovarivač i tri kamiona.

"Da bi mašine imale odgovarajući učinak u raščišćavanju smeća dogovorili smo se sa omladincima iz regiona da se i oni organizuju i pojave tamo kao radna snaga da bi se prikupilo što više smeća", rekao je Višković.

Štab za vanredne situacije u Milićima i šekovićki Crveni krst obezbijedili su rukavice, zaštitna odjela i čizme.