BiH
1

Oluja iz Hrvatske neće stići u BiH, snijegu još ni traga

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Oblačno vrijeme s povremenom kišom u južnim dijelovima BiH pratit će nas i narednih dana. Niže temperature očekuju se od ponedjeljka, a snijegu još nema traga.

Dok se susjedna Hrvatska priprema za oluju i snijeg, koji bi u Zagrebu trebao pasti u ponedjeljak, u BiH nema značajnijih promjena kada je riječ o vremenskim prilikama.

"Oblačno vrijeme bit će tokom ove sedmice. Kiša će padati većinom na jugu zemlje i neće biti suviše hladno zbog juga koji puše. Promjena u temperaturi se očekuje tokom vikenda, kada će početi puhati sjeverac. Sniježne padavine moguće su na vrhovima planina, ali ništa obimno", rekao je za Klix.ba Damir Šantić iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U petak se očekuje kiša na jugu, zapadu i sjeverozapadu zemlje. Jutarnje temperature će se kretati od 4 do 9, na jugu do 14 stepeni, a dnevne će biti između 10 i 16 stepeni.

Prema podacima AccuWather.com vrijeme sa smjenom sunčanih i oblačnih intervala pratit će nas i narednog mjeseca. Manje sniježne padavine očekuju se 1. decembra, a potom 1. januara.