Protest u Širokom Brijegu
0

"Oliver Knezović je branio naš grad"

Sarajevo-x.com
Ispred zgrade Zapadnohercegovačkog kantona jutros su se okupili brojni građani i članovi navijačke grupe "Škripari",u znak protesta protiv nasilja i nereda koji su se u nedjelju, uoči utakmice Široki Brijeg-Sarajevo, dogodili u ovom gradu.

Prisutnima se obratio općinski načelnik Miro Kraljević koji je došao dati podršku ovom protestu, a predstavnik navijačke grupe "Škripari", u ime navijača i građana Širokog Brijega, pročitao je zahtjeve upućene nadležnima u ovom kantonu.

"Škripari" zahtijevaju da se otkrije "identitet osoba koje su privedene nakon nereda i pod pritiskom potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe puštene na slobodu", zatim traže da im nadležni obrazlože zašto nije provedena "istraga o počiniteljima pokušaja ubistva Širokobriježanina Željka Zadre i ostalih građana". Uputili su i zahtjev za smjenom kantonalnog tužitelja koji je, kako ističu, pod pritiskom potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe naložio "puštanje huligana koji su inscenirali nemile događaje".

Na kraju je istaknuto da građani Širokog Brijega traže "bezuvjetno puštanje na slobodu Olivera Knezovića", osumnjičenog za ubistvo hicem u glavu 24-godišnjeg navijača FK Sarajevo. Za Knezovića, koji se trenutno nalazi u bijegu, "Škripari" kažu da je branio njihov grad.

Okupljanja ispred zgrade Policijske uprave u Širokom Brijegu, kako je najavljeno, će se nastaviti dok se ne ispune navedeni zahtjevi.