BiH
145

Olakšati život oboljeloj djeci i roditeljima pružiti psihološku pomoć

Klix.ba
(Foto: Eldin Hasanagić)
Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH okuplja roditelje i prijatelje djece oboljele i liječene od malignih bolesti, a ove godine navršava 12 godina svog rada.

Na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu se godišnje liječi liječi do 60 oboljele djece i primijetan je blagi porast broja oboljelih.

"Pokušat ćemo sumirati urađeno u proteklom periodu i doći ćemo do zaključka da je urađeno puno posla. Započeli smo gradnju Roditeljske kuće, napravili mnogo akcija, ostvarili mnogo kvalitetnih kontakata, za dječicu pripremili mnoštvo lijepih događaja. Sve što radimo, radimo za djecu. Naša misija i naš cilj jeste oboljeloj djeci olakšati liječenje i boravak u bolnici učiniti manje bolnim. Naš zadatak je roditeljima pružiti psihološku podršku kako bi imali snage hvatati se u koštac sa svim teškoćama koje nosi maligna bolest djeteta", navode iz Udruženja.

Svjedoci smo mnogih uzdaha, suza, teških trenutaka, ali i onih lijepih momenata kada roditelj spozna da je sve dobro prošlo. Mi smo bili tu, podijelili i lijepe i tužne trenutke sa mnogim porodicama. Radovali se s njima, ali i tugovali s njima. Bit ćemo tu i dalje, pružati podršku svima koji su tu i koji će doći, praviti kampove za izliječenu djecu i raditi sve što smo i dosad radili. Nikad nećemo zaboraviti naše male hrabre borce koji nisu uspjeli izboriti svoju životnu bitku. Dragi naši heroji, čast nam je bila poznavati vas, i u vaše ime ćemo i dalje pomagati svu dječicu koja su nekom čudnom sudbinom morala doći na Hematoonkološko odjeljenje.

Poruke:

Kada su roditelji blizu, manje boli! Veliko srce daruje malom srcu Rak je pobjediv Sjećam se boje kemoterapije

Izliječena djeca ista su kao i sva druga Pionirska dolina je oduševila male heroje Nekada je uredu biti ljut i strašan Ponekad je dovoljna ljubav Iz svake riječi crpiš snagu Učiti se može i u bolničkom krevetu Rak nije bauk, pričajmo o njemu Roditeljska kuća je prostor u kojem se zaboravlja na bolest Djeca djeci

Ukoliko se odlučite da pomognete oboljeloj djeci, kontaktirajte:

Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH Himze Polovine 21 71000 Sarajevo Bosna i Hercegovina

Kontakt Tel/fax: 00 387 33 215 416 E -mail: [email protected] Web: www.srcezadjecu.ba

Domaći platni promet:161 00000 388 901 24 Za uplate iz inozemstva: BA39161 00000 388 901 24 S.W.I.F.T. šifra RZBABA2S Raiffeisen bank d.d. BiH

Ko spasi jedan život kao da je spasio cijeli svijet!

Više fotografija možete pogledati ovdje.