Svjetski dan turizma
0

Okrugli sto o razvoju turizma u Sarajevu

SRNA
Delegacija Evropske komisije u BiH danas će u Sarajevu biti domaćin okruglog stola o temi "Perspektive i izazovi razvoja sektora turizma u BiH", organizovanog povodom 28. septembra - Svjetskog dana turizma.

Ovaj forum rezultat je zajedničke inicijative Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Radne grupe za koordinaciju aktivnosti u turizmu BiH, uz podršku Delegacije Evropske komisije u BiH, koja je ovu aktivnost prepoznala kao neophodan tematski pristup u rješavanju najznačajnijih izazova i potencijala budućeg razvoja turizma u BiH, saopšteno je iz Delegacije Evropske komisije u BiH.

Cilj je identifikovati nosioce razvoja politike sektora, trenutne prepreke i potrebe, kao i mehanizme za zajedničke, usklađene aktivnosti svih važnijih aktera i zainteresovanih strana, kako bi se stimulisali razvoj i promocija turizma u skladu sa direktivama i standardima Evropske unije.

Skupu će prisustvovati ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladen Zirojević, prvi sekretar i šef Operativne sekcije za ekonomsku reformu, trgovinu i prirodne resurse delegacije Evropske komisije Johan Hese, te entitetski resorni ministri Predrag Gluhaković i Nevenko Herceg.

Na skupu će biti razmatrane teme relevantne za budući razvoj turizma u BiH, predstavljen pregled sektorske politike u oblasti turizma, te perspektive i barijere, a biće prezentovan i pregled podrške turističkom sektoru.