BiH
0

Okončana sanacija Slatinskog puta

Klix.ba
Na području Mjesne zajednice "Betanija-Šip" okončana je sanacija Slatinskog puta prema Ulici Ramiza Gugača, koja je trajala od kraja oktobra 2012. godine. Projekt sanacije, u vrijednosti 190.000 KM finansirala je Općina Centar.

Riječ je o dionici dužine 661 metar i širine tri metra na kojoj je asfaltni sloj bio veoma oštećen. Stoga je izvršeno uklanjanje starog asfalta, nasipanje donjeg nosećeg tamponskog sloja te postavljanje skoro 3.000 kvadratnih metara novog asfalta debljine 7 cm.

Put je generalno proširen na 3,5 metra, negdje i više u ovisnosti od prostornih mogućnosti, a na krivinama za širinu dva putnička automobila. Na jednoj strani ceste urađena je bankina širine pola metra. Prema projektu sanacije, izvršena je ugradnja 660 metara betonskih ivičnjaka, a površinska odvodnja oborinskih voda riješena je asfaltnim rigolom širine pola metra s desne strane puta.

Na zahtjev lokalnog stanovništva, u okviru projekta sanacije Slatinskog puta urađeno je kod raskrsnice prema Ulici Ramiza Gugača asfaltiranje dodatne kolovozne trake odnosno proširenja za kombi stajalište.

Projekt sanacije uradio je Zavod za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu, izvođač radova je KJKP "Rad" a za nadzor je bio zadužen "Energoinvest" d.d. Sarajevo.