BiH
34

OK BiH: Čišćenje terena oko olimpijskih borilšta na Igmanu i Bjelašnici

Klix.ba
Olimpijski komitet (OK) BiH, kao specijalni partner na projektu "Let's do it - milion sadnica za jedan dan", je sa Udruženjem građana "Ruke" i volonterima proveo čišćenje terena oko olimpijskih borilišta na Igmanu i Bjelašnici, što je prva od tri faze ovog velikog projekta.

Udruženje građana "Ruke" ima veliko iskustvo i zavidne rezultate na ovakvoj vrsti projekata kao i u radu sa volonterima.

Pored čišćenja olimpijskih terena, projekat podrazumijeva i edukaciju učenika po osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo, te realizaciju akcije pošumljavanja u cijeloj BiH koja je predviđena za 25. oktobar 2014. godine.

Ciljevi ovog zajedničkog projekta između OK BiH i Udruženja građana "Ruke" su zaštita prirodnih resursa, promocija elementarne važnosti zaštite životne sredine, upravljanje promjenama koje će za rezultat imati kvalitetniju budućnost, edukaciju mladih naraštaja i održiv okoliš.

Realizacijom planiranih projektnih aktivnosti Udruženje građana "Ruke" i OK BiH će na najbolji način dati svoj konkretan doprinos prevenciji od poplava i klizišta.