BiH
0

OHR prijeti sankcijama bošnjačkim strankama u Gradskom vijeću Mostara

FENA
Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schwarz-Schilling zaprijetio je sankcijama bošnjačkim strankama u Gradskom vijeću Mostara, ako te stranke budu opstruirale osnivanje Povjerenstva za davanje stručnih mišljenja.

Ovo je danas izjavio na današnjoj konferenciji za novinare glasnogovornik Ureda visokog predstavnika (OHR) Mario Brkić.

Riječ o Povjerenstvu koje bi trebalo djelovati kao stručno tijelo i baviti se slučajevima u kojima su potrebne urbanističke dozvole na lokacijama koje nisu regulirane prostornim planom Mostara, a odluku o osnivanju ovog povjerenstva donio je visoki predstavnik krajem prošle godine.

Nakon toga Klub bošnjačkih vijećnika u Gradskom vijeću Mostara zatražio je od visokog predstavnika preispitivanje te odluke, no iz OHR je poručeno da je odluka konačna i obvezujuća.

"U svom dopisu visoki predstavnik je apelirao na Klub vijećnika iz reda bošnjačkoga naroda da prekinu opstruirati provedbu odluka i pozvao ih da surađuju s gradonačelnikom i ostalim članovima Gradskog vijeća kako bi Povjerenstvo bilo osnovano na sljedećoj sjednici Gradskoga vijeća. Ukoliko gradske vlasti ne usvoje potrebnu odluku o osnivanju Povjerenstva, visoki predstavnik morat će razmotriti poduzimanje daljnjih odgovarajućih mjera", zaključio je Brkić.