BiH
0

OHR: Goran Lujić šef policije Brčko Distrikta

FENA
Supervizor za Brčko Raffi Gregorian je danas izdao nalog supervizora kojim se za šefa policije Brčko Distrikta imenuje Goran Lujić, saopćeno je iz OHR-a.

Kada je prethodni šef policije podnio ostavku na to radno mjesto u augustu 2006., nezavisni odbor za izbor i ocjenjivanje rada šefa policije je bio dužan da odabere i gradonačelniku predloži kandidata za to radno mjesto.

Odbor je raspisao javni konkurs za radno mjesto šefa policije u kome su navedeni raznovrsni kriteriji koje svaki kandidat mora ispuniti. Od devetnaest primljenih prijava, Odbor je utvrdio da šest kandidata ispunjava uvjete konkursa i obavio razgovore te testirao pet kandidata (jedan kandidat nije došao na razgovor). Odbor je predložio najbolje plasiranog kandidata za šefa policije i dostavio tu odluku gradonačelniku, koji ju je proslijedio Skupštini Distrikta na odobrenje.

Kandidat, ustvari, nije ispunio sve tehničke uvjete propisane konkursom te je stoga zvanično diskvalificiran kao kandidat za radno mjesto šefa policije.

Goran Lujić je, stoji u saopćenju, najkvalificiraniji od preostala četiri kadidata za ovo radno mjesto.

Supervizor Gregorian zahvaljuje zamjeniku šefa policije Fahrudinu Selimoviću na njegovoj službi u svojstvu vršitelja dužnosti šefa policije tokom proteklih pet mjeseci te poziva novog šefa i Odbor za zapošljavanje da, po hitnom postupku, odaberu najbolje kandidate za preostala rukovodeća radna mjesta u policiji Brčko Distrikta, saopćeno je iz OHR-a.