Mirnes Ajanović
0

OHR bi morao sankcionirati jezik mržnje

FENA
Predsjednik Bosanske stranke (BOSS) Mirnes Ajanović smatra da je za proces demokratizacije BiH i pomirenje bh. naroda vrlo opasno OHR-ovo ignoriranje zahtjeva za sankcioniranjem jezika mržnje kojim se otvoreno služi i javno hvali aktuelni direktor Javnog servisa RTRS-a Dragan Davidović.

S obzirom na to da Sulejmanu Tihiću i Harisu Silajdžiću za ostanak na vlasti upravo odgovara srpski nacionalizam kojim će plašiti Bošnjake, ne čudi što se vladajuće SDA i Stranka za BiH takođe ne žele zamjeriti političkim pijunima Dodikova nacional-secesionizma.

Sramna je šutnja i deklarativnih boraca za demokratizaciju medija i tzv. antifašista koji se, navodno, suprotstavljaju nacionalistima - kao što su Lagumdžijin SDP i njihova satelitska stranka pod nazivom Naša stranka.

Ni njihova šutnja ne čudi kada se zna da su za Zlatka Lagumdžiju i Bojana Bajića najveća prijetnja demokraciji izmišljeni bošnjački terorizam i prevelik broj Bošnjaka u BiH.

OHR i političke stranke u BiH svojom šutnjom šalju zastrašujuću poruku građanima - da od pravne države u BiH nema ništa, tj. da je javno propagiranje četničke fašističke ideologije dopušteno i poželjno", upozorava Ajanović.