Sastanak u Vladi FBiH
0

Ograničena sredstva prepreka normalnom životu

SRNA
Predsjednik Vlade Federacije BiH Mustafa Mujezinović i ministri razgovarali su danas sa načelnicima opština Drvar, Bosansko Grahovo i Glamoč o teškoj ekonomskoj situaciji u ovim opštinama i iznijeli da su ograničena sredstva najveća prepreka da se u tim sredinama otvore perspektive razvoja i normalnog života.

Federalni ministar razvoja, preduzetništva i zanatstva Velibor Kunić, ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović, ministar raseljenih lica i izbjeglica Edin Mušić i ministar zdravstva Safet Omerović iznijeli su mogućnosti svojih resora da ovim opštinama pruže direktnu pomoć, saopšteno je iz federalne Vlade.

Mujezinović je naglasio da besparica predstavlja problem za mnoge  opštine u FBiH, pa je načelnicima  predložio da u direktnim kontaktima sa resornim federalnim ministarstvima usaglase oblike pomoći  i potrebna sredstva koja bi trebalo  planirati u budžetu FBiH  za narednu godinu.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Doma naroda federalnog Parlamenta  Drago Puzigaća i potpredsjedik Vlade FBiH Gavrilo Grahovac, navodi se u saopštenju.