Zbog poskupljenja komunalija
0

VIDEO / Ogorčeni građani Sarajeva danas se okupljaju pred Vladom KS

Sarajevo-x.com
Jedna od profilnih fotografija grupe
Jedna od profilnih fotografija grupe
Nakon odluke Vlade Kantona Sarajevo da se građanima povećaju cijene komunalija, i to cijena vode za 25 posto s PDV-om ili 30 feninga više po metru kubnom i grijanja za 33 posto bez PDV-a, građani Sarajeva su ogorčeni.

Mnogi su ocijenili da se radi o bezobraznom povećanju cijena i još jednom u nizu ataka na džepove građana koji svakako jedva sastavljaju kraj s krajem. Nove cijene vode i grijanja obračunavat će se od 1. novembra.

Sarajevo-x.com u srijedu je nakon odluke Vlade KS razgovarao i sa nekoliko zastupnika u Skupštini KS koji su također rekli da se radi o "krađi građana Sarajeva".

Ogorčeni stanovnici Kantona Sarajevo su na društvenoj mreži Facebook pokrenuli grupu pod nazivom "Okupljanje protiv poskupljenja komunalija u Kantonu Sarajevo". Naime, svi oni kojima je dosta "pljačke građana" pozvani su da u četvrtak u 12 sati dođu pred zgradu Vlade Kantona Sarajevo na mirne proteste.

Na stranici ove grupe se navodi kako je ovo bila odluka Vlade KS koja je "prelila čašu strpljenja građana Sarajeva".

Kao ilustraciju koliko su ogorčeni na situaciju u državi autori grupe su na njen zid stavili i spot grupe "Dubioza kolektiv" pod nazivom "Šuti i trpi".