BiH
0

Ogorčeni građani od Nazifa Gljive traže povrat novca, najavljuju tužbe

Piše: J. H.
Nazif Gljiva
Nazif Gljiva
Koncert "Zlatna kruna", poznatiji pod nazivom Bh. muzički Oskar, koji se trebao održati 10. oktobra u Skenderiji, otkazan je istog dana zbog navodnih prijetnji izvođačima koji su trebali nastupiti.

Bar je ovako tog dana organizator Nazif Gljiva pravdao otkazivanje koncerta. Od tada, stotine ljubitelja folk muzike potražuje hiljade konvertibilnih maraka za karte koje su uredno platili.

Deseci njih svakog dana dolaze na plato Skenderije, gdje su se karte za navedni koncert prodavale, i s pravom potražuju povrat novca.

Međutim, Gljiva preko posrednika, u današnjem slučaju taksiste, stalno šalje obavijesti o promjeni termina povrata novca, što je kupce koji nisu iz Sarajeva izuzetno razljutilo. Naravno, ogorčeni su i ljuti zbog ovakvog Gljivinog ponašanja.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Trebamo ga tužiti", kaže Asima Kopić, koja je kupila tri karte za navedeni koncert. Novac za jednu kartu je dobila, a Gljiva je, tvrdi naša sagovornica, kazao da ponovo dođe danas i da će dobiti ostatak novca. Međutim, ispostavilo se da je džaba dolazila.

Istu nesreću imala je i Irma Đedović iz Kiseljaka koja kaže da je jutros sarajevska policija dolazila i da je napravila zapisnik.

"U policiji su nam rekli da će napraviti tužbu. Stvarno ne znamo kako i šta dalje", kazala nam je još jedna građanka koja je također došla po povrat novca.

Naš sagovornik Omer kaže da policija već drugi put dolazi i da su im obećali da će danas biti na Skenderiji od 9 do 17 sati. Međutim, Gljiva nije došao te je policija otišla.

"Rekli su mi da dođem i da ću dobiti novac, a sve što sam zatekao je ovaj novi plakat", kaže Omer.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Kako nam je kazao prodavač karata, novac od prodatih karata je uredno davao Gljivi i do sada je kupcima vraćeno ukupno pet-šest hiljada KM.

"Ostalo je još osam hiljada maraka da vrati", kazao nam je prodavač.

Na današnjem plakatu, koji je taksista donio u naplatnu kućicu, Gljiva je poručio vlasnicima karata da imaju strpljenja i da će im novac biti vraćen. Kad tačno, niko ne zna. Mobitel mu je isključen sedmicama, tako da nismo mogli čuti i njegovu stranu priče.

Da li će tako i biti ostaje da se vidi.