BiH
0

OESS počeo s drugom rundom procjene provedbe kriterija o nazivima škola

FENA
Trebinje
Trebinje
Koordinacijski odbor za provedbu Privremenog sporazuma o zadovoljavanju posebnih potreba i prava djece povratnika započet će drugu rundu procjene provedbe kriterija o nazivima škola i simbola u osnovnim i srednjim školama, priopćeno je iz OESS-ova Ureda za odnose s javnošću.

Tim povodom Koordinacijski odbor će 22. februara posjetiti škole u Grudama, Čapljini i Neumu, a 23. februara posjetit će škole u Trebinju, Ljubinju i Mostaru.

Posjeti su dio aktivnosti tog odbora započetih u martu prošle godine poslije kojih je objavljeno izvještaju u kojemu se preporučuju intenzivnije aktivnosti s ciljem provedbe tog dokumenta.

Iz OESS-a podsjećaju da je posebno povjerenstvo napravilo set kriterija o nazivima škola i simbolima predviđajući da će kriteriji biti provedeni tokom 2004/2005. godine.

U međuvremenu neka ministarstva obrazovanja su izdala upute ili podzakonske akte o kriterijima za nazive škola i simbola, a drugi nisu poduzeli nikakve važnije korake kako bi primijenili taj dokument, stoji u saopćenju.