Centar
0

Održano općinsko takmičenje iz fizike

Sarajevo-x.com
U subotu, 26. marta 2011. godine, u prostorijama Osnovne škole Katoličkog školskog centra "Sveti Josip" u Sarajevu održano je općinsko takmičenje učenika u znanju iz fizike. Takmičili su se učenici sedmih i osmih razreda iz svih 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.

U pojedinačnoj konkurenciji učenika sedmih razreda prvo mjesto osvojio je Maid Hasović (OŠ "Nafija Sarajlić"), drugo Ali Dlakić (OŠ "Isak Samokovlija"), a treće Faruk Alibašić (OŠ "Hasan Kaimija"). U konkurenciji učenika osmih razreda prvo mjesto osvojila je Sara Hodžić (OŠ "Nafija Sarajlić"), drugoplasirana je Lamija Alić, također učenica škole "Nafija Sarajlić", dok je treće mjesto pripalo Ajdinu Fejziću (OŠ "Alija Nametak").

U ekipnoj konkurenciji takmičara iz sedmih razreda prvo mjesto osvojila je Osnovna škola "Isak Samokovlija", drugo OŠ "Nafija Sarajlić", a treće mjesto pripalo je OŠ "Musa Ćazim Ćatić". U ekipnom plasmanu takmičara – učenika osmih razreda najuspješnija je bila škola "Nafija Sarajlić", na drugo mjesto plasirala se škola "Isak Samokovlija" dok je na trećem mjestu OŠ "Alija Nametak".

Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa, koji je pripremila škola domaćin takmičenja, predstavnici Općine Centar – koja je organizator takmičenja, uručili su najboljim takmičarima novčane nagrade, a najuspješnijim školama i učenicima diplome. Učenici koji su osvojili prvo mjesto nagrađeni su sa 100 KM, za drugo mjesto sa 80 KM, dok su trećeplasirani dobili po 70 KM. Općina Centar je nastavnike najuspješnijih učenika nagradila sa po 50 KM.